Kasse

fugleihaven.dk

OM DENNE WEBSIDE

Vi er selv et par, der kikker på fugle i vores fritid. Det har vi gjort siden vores unge dage og det har givet os rigtig mange gode oplevelser. Stort set lige meget, hvor man befinder sig, er der fugle. I byen, på havet, i ørkenen og i bjergene. Alle steder er der fugle, der har tilpasset sig forholdene. Folks private haver er ingen undtagelse og de fylder jo en del på Danmarkskortet. Foruden de fugle, der bor og færdes her, sker det at der kommer helt andre, måske sjældne fugle på besøg i haverne, specielt i træktiden. Mange "hits" er fundet i folks haver og vi synes, det kunne være spændende, hvis folk fik lyst til at holde lidt mere øje med de fugle, der færdes i deres haver, mest for de gode oplevelser man får, men også fordi det kan give et større indblik i, hvad der sker i haverne på de forskellige årstider. Der bliver sikkert "misset" mange sjældenheder rundt omkring i haverne, fordi folk ikke ved, hvad det er de ser.


Man behøver ikke at være ekspert, for at se på fugle. Man kan naturligvis sagtens nyde fuglene uden at vide, hvad de hedder, men for de fleste gør det oplevelsen lidt sjovere, når man ved, hvad det er man ser på. Nogle synes også det er sjovt at holde styr på, hvor mange forskellige arter man har set - og måske en dag, opdager man en sjælden fugl, der er på besøg i ens have. Alt efter om man bor i byen, på landet, op til en skov eller ved kysten holder der forskellige arter af fugle til i ens have, men alt kan ske.


Der findes mange sidder på nettet, der handler om fugle på den ene eller anden måde, men mange af dem er for de lidt mere øvede fuglekikkere. Ideen med denne webside er, at man nemt og overskueligt kan få lidt information om de mest almindelige fugle i vore haver ud fra tekst og fotos, samt et sted hvor man kan stille spørgsmål og forhåbentlig blive lidt klogere på, hvilke fugle der besøger ens have. Rigtig god fornøjelse med fuglekikkeriet...

Tyrkerdue


DOF

Dofbasen

Netfugl

Fuglestemmer

Træningsquiz

Skaden